Facebook
06-4290 7951
info@vanderveldenmakelaardij.nl

IJsseldijk-Noord 85 2935 BJ Ouderkerk aan den IJssel

Verkocht

Omschrijving

NIEUWE BEZICHTIGINGEN NIET MEER MOGELIJK.
I.v.m. de grote belangstelling voor deze woning zijn geen nieuwe afspraken/bezichtigingen meer mogelijk. Indien u belangstelling heeft, kunt u zich nog per mail bij ons aanmelden, u komt dan op de reservelijst. Wij danken u voor uw begrip.

Prachtig gelegen half vrijstaande dijkwoning met ruim 3000m2 grasland dicht bij de kern van het mooie dorp Ouderkerk aan den IJssel.
U ervaart hier de rust en de natuur van het buitengebied van de Krimpenerwaard in optima forma en toch bent u op de fiets in 5 minuten bij de supermarkt en de slager.

Uw eigen droomplek met plant en dier. Een zonsopkomst, horizon, privacy. U vindt het hier aan de IJsseldijk.
De bijgevoegde foto’s, de 360 graden foto’s en de dronevideo geven u al vast een zeer goede impressie van de woning, de tuin, het grasland, de rivier en de achtergelegen polder.

Graag nemen wij u mee door de woning, de tuin met het bijgebouw en het grasland met dierenverblijf.

De woning is gebouwd in 1910. De gele ijsselsteentjes zijn kenmerkend voor deze bouwperiode. Door de jaren heen heeft de huidige eigenaar de woning gemoderniseerd. Vernieuwing van de badkamer, een dakrenovatie en het aanbrengen van een dakterras zijn daarvan enkele voorbeelden.

Begane grond:
Middels de eigen stoep en zijtuin bereikt u de entree van deze zo knusse woning. De woonkamer is ruim. Door de vele raampartijen is er veel daglicht. Plafond en wanden zijn wit. Eea is aangekleed met een luxe raamdecoratie (luxaflex). Op de vloer ligt een houten bedekking. De combinatie maakt het vertrek bijzonder toegankelijk en energiek. De keuken heeft een landelijke look en is voorzien van een elektrische kookplaat met afzuigkap, een oven en een inbouwmagnetron.
De inbouwspots in de keuken zorgen voor goede verlichting. De open haard is voor de killere avonden en zeer passend in een woning als deze. Het sanitair is netjes. Ook hier de frisse lichte kleuren.

Verdiepingsvloer en dakterras:
Via de spiltrap bereikt u de verdiepingsvloer. Hier zijn een tweetal slaapkamers alsmede de badkamer gesitueerd. Mede door de 3 dakkapellen is ook dit woongedeelte licht en warm. De slaapkamers zijn ruim en hebben hun eigen vaste inbouwkasten. De badkamer is met bad, douche en wastafel compleet. Achter de achterste slaapkamer ligt het dakterras. Ook hier kan worden genoten van zon en vergezicht.

Bijgebouw en tuin:
In de dubbele schuur/berging zijn wasmachine en cv ketel geplaatst. Verder zijn deze ruimtes multifunctioneel inzetbaar en welkom als extra verblijfsruimten voor hobby en dier. Ook de zolder van de berging is fors en geeft veel lucht voor het plaatsen van niet alledaagse zaken. Een vaste trap zou de bereikbaarheid van deze ruimte kunnen verbeteren en daarmee nog extra comfort aan deze bergruimte kunnen toevoegen.
De tuin is kleurrijk. Rood, paars en blauw zijn nu het voorname kleurenpallet van de Hortensia’s. In combinatie met het groen van de polder versterkt dit een vrije en blije gemoedsrust. De tuin wordt afgescheiden met een natuurlijke kastanje houten erfscheiding.
Achter de woning ligt de polder Kromme Geer en Zijde. Op de vlonder met zitje aan de zgn. Bakwetering staat altijd wel een beetje wind. Met het geluid van een concert van de plaatselijke vogelstand, het gescharrel van de kippen en het gakken van de ganzen is het hier met een boek goed toeven. Met hengel of bootje kunt u hier ook uit de voeten. In de vlonder is verlichting aangebracht. Ook in de avonduren is het daardoor een fijne plek. In een koude winter stapt u natuurlijk op de schaats. “Onderdoor” rijdt u zo naar de ijsbaan van de plaatselijke ijsvereniging Eendracht Maakt Macht.

Het grasland met dierenverblijf.
Via de achtertuin met bruggetje kunt u over de Bakwetering naar het grasland en het dierenverblijf. Het grasland is omgeven door sloten. Het grasland betrof altijd al de “kop” van een perceel weiland en is later door splitsing een eiland geworden. Vroeger werden hier de koeien gemolken. Koebocht of melkbocht is voor deze plek daarom ook wel een veel gebruikte naam. De koeien werden hier bij elkaar gedreven om aldaar los of aan de kar tweemaal daags hun melk ‘productie’ te leveren. Dat melken gebeurde toen natuurlijk nog met de hand en zittende op een zgn. melkkruk. T.b.v. agrarische doeleinden op het perceel kan gebruik worden gemaakt van een kadastraal vastgelegde erfdienstbaarheid van weg. Het dierenverblijf betreft een voormalig agrarisch bedrijfsobject van de voorgelegen boerderij. Het wordt nu gebruikt als schuil”hut” voor de ganzen, schapen, konijnen, kippen en eenden. Tot voor kort bood het ook nog onderdak aan een ezeltje. Een paarden – en of pony hobby lijkt hier derhalve ook realiseerbaar.

Algemeen:
Buitendijks is er nog een stukje steenglooiing in eigendom.
Uitrol van glasvezel is in de loop van 2021 beoogd en de huidige eigenaar heeft zich hier voor aangemeld.
Voorzetwanden met glaswol (1990)
Renovatie en isolatie dak (2020)
Dakterras (2021)
Aanpak van het voegwerk van de buitengevel stond voor verkoper nog op verlanglijstje en vraagt op sommige plekken aandacht. Door beoogde verhuizing verkoper is dit nu iets dat de nieuwe bewoners naar eigen inzicht kunnen invullen.
CV ketel is Remeha Tzerra HR (2018)
Electrische installatie heeft een moderne automatenkast met aardlekgroepen (2017)

Kadastraal
Gemeente Ouderkerk aan den IJssel
Sectie B, nummer 3126 groot 3 are en 17 ca (317m²/woning)
Sectie B, nummer 2955 groot 1 are en 85 ca ( 185m² / steenglooiing)
Sectie B, nummer 3982 groot 32 are en 55 ca (3.255m2 / grasland)
Tot de kadastrale oppervlakte behoort ook een gedeelte weg en water.

Historie:
De locatie ligt aan de polder Kromme Geer en Zijde. De vereniging van de drie polders werd, voor de gezamenlijke bemaling, al geregeld in het jaar 1470.
Zie Wikisage. Het dijkvlak alhier is lokaal beter bekend als locatie afgebrande café van Meeteren. Zie ook foto oude doos. De woning was in overgrootmoeders tijd nog in tweeën bewoond (nrs. 84 en 85). Aan de voorzijde van de woning ligt de IJsseldijk. Achter de dijk ligt de eb en vloed rivier de Hollandse IJssel. De Hollandse IJssel was oorspronkelijk een zijarm van de Lek, die voorbij Vreeswijk begon. Om twee redenen moest die arm in de 13e eeuw bij Vreeswijk worden afgedamd. De afdamming van de Rijn bij Wijk bij Duurstede had van de Lek een grotere rivier gemaakt en de ontginning van het Hollandse veengebied vroeg om een gedegen afwatering. Dat kon alleen bij een lager waterpeil in de Hollandse IJssel, die ook wel de Goudse IJssel werd genoemd. Op last van graaf Floris V werd een dam aangelegd, die in 1285 gereedkwam.

De dorpskern van Ouderkerk aan den IJssel heeft een breed scala aan voorzieningen. Ouderkerk kent een rijk verenigingsleven. Voetbalvereniging Spirit, Tennisclub TCO en de Winterfair zijn daar drie prima voorbeelden van. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. U bent binnen een half uur in zowel Rotterdam als Gouda!

Oplevering in huidige staat.
Aanvaarding In overleg.

Bent u geïnteresseerd? Wij leiden u graag rond tijdens een bezichtiging.

Verdere informatie:
vanderveldenmakelaardij.nl

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten / oppervlakten zijn indicatief.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie. Wij behartigen de belangen van de verkopende partij.

Koopovereenkomst pas rechtsgeldig na ondertekening:
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, geschakelde twee onder een kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910
Soort dak
Bitumineuze dakbedekking, pannen
Ligging
Aan vaarwater, aan water, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
109 m²
Overige inpandige ruimte
18 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
13 m²
Externe bergruimte
105 m²
Perceel
3.757 m²
Inhoud
460 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, wastafel
Aantal woonlagen
2

Energie

Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, geen spouw, muurisolatie
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Ouderkerk aan den IJssel B 3126
Oppervlakte
317 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ODK04-B-3126
Perceelnaam
Ouderkerk aan den IJssel B 2955
Oppervlakte
185 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ODK04-B-2955
Perceelnaam
Ouderkerk aan den IJssel B 3982
Oppervlakte
3255 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ODK04-B-3982

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, tuin rondom, voortuin, zijtuin, zonneterras
Achtertuin
145 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoost bereikbaar via achterom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken