Facebook
06-4290 7951
info@vanderveldenmakelaardij.nl

IJsseldijk-Noord 220 2935 BN Ouderkerk aan den IJssel

Verkocht

Omschrijving

Zeer royale vrijstaande woning met dubbel te bewonen benedenhuis. Deze unieke woning staat aan de IJsseldijk en heeft aan de voorzijde een schitterend uitzicht over de Hollandse IJssel. Aan de achterzijde kijkt u over het prachtige polderlandschap van de Krimpenerwaard. De woonfunctie is maar liefst 336m2 en geschikt om in drieën te worden bewoond. De overige inpandige ruimte is 187m2. De inhoud is in totaal 1612 kubieke meter!

Tot 2005 had het appartement dat benedendijks is gelegen nog een eigen huisnummer. Herstel van dit huisnummer is mogelijk. Een ander deel van deze verdieping was in het verleden in gebruik als kantoorruimte. Ook dit deel is prima te gebruiken voor een mantelzorg functie of een zgn. kangoeroewoning. U heeft hier dan dus een groot woonhuis mét nog eens een kangoeroe woning én een appartement met een eigen adres voor de burgerlijke stand. Allen met een eigen entree.

Woning en appartement zijn solide. De woning is onderheid, de begane grondvloer van de woning (dijkniveau) en de vloer van het appartement zijn van beton. De kozijnen zijn van hardhout en in de basis in orde maar dienen te worden geschilderd. Woning en appartement vragen modernisering en onderhoud maar dit is te overzien.

De bijgevoegde foto’s, dronevideo en plattegronden (2D en 3D) geven u alvast een zeer goede impressie van de woning, het appartement, de tuin en de omgeving.

We nemen u graag mee door dit fantastische pand.

Woning:
De hoofdentree van de woning ligt op dijkniveau. Op dit niveau vindt u de hal met toilet, de badkamer, een tweetal slaapkamers en de woonkamer met open keuken. De aangebrachte serre zorgt vanuit keuken en woonkamer voor een prachtig uitzicht over de weilanden en een vergezicht naar Gouda. In de woonkamer wordt u getrakteerd op een beleving van polder én rivier. Op het dakterras is het heerlijk vertoeven, dus ook aan de buitenbeleving is hier gedacht.
De woning heeft op de eerste verdieping 6 kamers. Aan de voorzijde zijn drie kamers gesitueerd met uitzicht op de rivier. De twee hoekkamers hebben zelfs een uitzicht naar twee kanten. De rivier is in beweging, inspireert en maakt creatief. U zit hier fantastisch. De andere drie kamers liggen aan de achterzijde. Slapen, maar ook werken en studeren is op alle kamers een feestje. De kamers aan de polderkant hebben allen een dakraam. Een dakkapel zou het woonplezier hier nog kunnen vergroten. Over de gehele lengte en breedte is er een ruime en fijne bergzolder aangebracht. Hier ziet u ook dat het dak is geïsoleerd.
De berging van het bovenhuis is onder dijkniveau gelegen. De berging heeft een eigen entree naar de bovenwoning.

Appartement(en) :
Onder dijkniveau bevindt zich het ruime appartement en het voormalige kantoor. Deze ruimtes zijn met drie eigen entrees te bereiken maar er is ook een inpandige trapverbinding tussen woning en kantoor/appartement. Het appartement en voormalige kantoor hebben een gezamenlijk woonoppervlak van maar liefst ruim 124 m2. Het appartement is voorzien van een eigen entree met berging, een woonkamer, een slaapkamer en voorzieningen als badkamer met douche, wastafel en toilet. Ook een dichte keuken is onderdeel van de opstelling. Badkamer/sanitair en keuken vragen om modernisering. Dit biedt als voordeel dat deze dan direct volledig eigentijds kunnen worden gemaakt.
Ook het voormalige kantoor heeft een eigen entree met hal en toilet. Daarnaast nog een drietal vrij in te richten flinke kamers. In één van de kamers staat een open keuken. De andere twee kamers zijn prima in te richten als slaap – en badkamer. Daar de CV ketel gelegen is in de naast gelegen berging, is de aanleg van een wasruimte met warm en koud water relatief eenvoudig te realiseren.

Berging / garage:
Onder de gehele woning is tussen de betonnen fundering nog een berging met stahoogte gelegen. Voor het parkeren van auto, oldtimer, (motor)fiets(en), het plaatsen van aanhangwagen, opslag van hout, materialen of anderszins is dit nog een fantastische bonus(berg)ruimte. Ook voor klusser of kleine zelfstandige!

Tuin:
De woning is vrijstaand, met aan alle zijden eigen grond en ruimte voor parkeren en tuin. In de huidige situatie is er een zitje gemaakt aan de zuidoost kant van de woning. Een plekje in zon of schaduw is altijd wel te vinden. De voortuin heeft een vijver. Een bankje in de avondzon met kijk op de rivier met schepen en pleziervaart is hier een cadeautje. In een deel van deze tuin bestaat de mogelijkheid om extra parkeerruimte te realiseren. Het eerder genoemde dakterras is groot. Ook een stukje dakterrastuin of moestuin is hier haalbaar.

Algemeen
Energielabel D. Op het dak van de woning is er veel ruimte voor het plaatsen van zonnepanelen.
Het pand heeft drie woonverdiepingen, een zolder boven de gehele woning én een berging onder de gehele woning. De 3D plattegronden geven u een heel goed beeld!
Glasvezel wordt aangelegd langs de IJsseldijk Noord. Aansluiting hierop behoort tot de mogelijkheden (Rekamglasdraad).
Rookkanaal aanwezig voor evt. te plaatsen houtkachel in living.
Parkeren kan achter de woning en in de garage. Op eigen terrein is er hiermee reeds prima ruimte voor een viertal auto’s. Dicht bij de woning langs de dijk bij het openbare parkje van het “Boeleterrein” (industrieel erfgoed) zijn er openbare parkeerplekken.

De woning is ook bruikbaar als Kangoeroewoning of Meergeneratiewoning. Het samenbrengen van mensen uit verschillende generaties bespaart kosten, bestrijdt eenzaamheid en zorgt voor meer sociale cohesie. Bij onze oosterburen ontvangen ‘mehrgenerationenhäuser’ overheidssteun. In Nederland wordt deze vorm van wonen ook steeds meer met landelijke en gemeentelijke wetgeving gefaciliteerd. Voor de specifieke spelregels verzoeken wij u navraag te doen bij gemeente Krimpenerwaard.

Op een paar honderd meter vindt u het fiets- en voetpad bij de “kolenschuur”. Voor de kenners vernoemd naar de toenmalige kolenschuur die hier ooit buitendijks gepositioneerd was (zie zwartwit foto’s). Ook is dit de verbinding naar Tiendweg de Nesse richting Schaapjeszijde en Berkenwoude. Uitgelezen wandelgebied als Graafkade, Wellepoort en Berkenwoudse driehoek ligt hier “om de hoek”. Voor de wandelaars onder u verwijzen wij ook graag naar de website van hollandscheijsselaltijdanders.

Het dorp Ouderkerk aan den IJssel ligt aan de rand van het Groene Hart. Ouderkerk heeft een breed scala aan voorzieningen en heeft ook een rijk verenigingsleven. De busverbinding Gouda – Rotterdam komt langs de woning en een opstapplaats is dichtbij.

Kadastraal
Gemeente Ouderkerk aan den IJssel, sectie B, nummer 4041 groot 6 are en 28 centiare.

Hebben wij uw interesse al gewekt? Wij leiden u graag rond tijdens een bezichtiging van dit prachtige object.

Verdere informatie:
Van der Velden Makelaardij
Ouderkerk aan den IJssel
vanderveldenmakelaardij.nl

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten / oppervlakten zijn indicatief.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie. Wij behartigen de belangen van de verkopende partij.

Koopovereenkomst pas rechtsgeldig na ondertekening:
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1971
Soort dak
Bitumineuze dakbedekking, pannen
Ligging
Aan vaarwater, aan water, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
336 m²
Overige inpandige ruimte
187 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
34 m²
Perceel
628 m²
Inhoud
1.612 m³

Indeling

Aantal kamers
14 kamers (10 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
5

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, grotendeels dubbelglas
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Ouderkerk aan den IJssel B 4041
Oppervlakte
628 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ODK04-B-4041

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, tuin rondom, voortuin, zijtuin, zonneterras
Zijtuin
105 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoost

Garage

Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektra, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein, openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken